elegancki dip, idealny jako przystawka na przyjęcie
Ilość porcji:4
Czas przygotowania: 30 min.
Skladniki:
5 płaskich łyżeczek Sosu Wiejskiego RANCH w proszku
500 ml śmietany 12%
500 ml guacamole
500g kurczaka z rożna w pokrojonego w małą kostkę
400g pomidorków koktajlowych przekrojonych na poł
2 sera cheddar startego
1 sałata lodowa
100g boczku w plastrach (8-10 cienkich plastrów)
zielony szczypiorek do przybrania
chipsy ziemniaczane
Wykonanie:
• Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki.
• Wymieszaj 500 ml śmietany z 5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH,
odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
• Kolejno ułóż warstwami:
– guacamole
– ¾ porcji Sosu Ranch
– kurczak pokrojony w małą kostkę
– połowę pomidorków przekrojonych na połowę
– połowę sera cheddar startego na wiórki
– sałatę lodową posiekaną w kostkę
– boczek upieczony na chrupko i pokrojony w kawałki
– druga połowa pomidorków, sera cheddar i na koniec szczypiorek
• Górę polej delikatnie resztą porcji Sosu Wiejskiego Ranch.
• Podawaj z chipsami ziemniaczanymi.
