Skip to main content

Składniki:

2.5            płaskiej łyżeczki Sosu wiejskiego RANCH  w proszku 

250 ml      śmietany 12%

4              kolby kukurydzy

100g       plastrów boczku (4-6)

               starty ser i cebulka dymka do przybrania              

Wykonanie:

  • Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki. Wymieszaj 250 ml śmietany z 2.5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH, odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
  • Kukurydzę jeśli jest w liściach, przytnij na obu końcach i obierz z zewnętrznych liści
  • Grilluj na gorącym grillu aż będą gotowe 15-20min w zależności od temperatury twojego grilla.
  • Plastry boczku upiecz w piekarniku lub na patelni na chrupko. Po ostudzeniu pokrój drobno. 
  • Cebulkę pokrój drobno.
  • Po ostudzeniu, na każdą kolbę nałóż łyżką gotowy sos Ranch. Posyp kawałkami boczku, żółtym serem i cebulką.

Pozostały sos podaj na boku.

Można też użyć kukurydzę gotowaną w wodzie.

Leave a Reply