Składniki:
2.5 płaskiej łyżeczki Sosu wiejskiego RANCH w proszku
250 ml śmietany 12%
4 kolby kukurydzy
100g plastrów boczku (4-6)
starty ser i cebulka dymka do przybrania
Wykonanie:
- Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki. Wymieszaj 250 ml śmietany z 2.5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH, odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
- Kukurydzę jeśli jest w liściach, przytnij na obu końcach i obierz z zewnętrznych liści
- Grilluj na gorącym grillu aż będą gotowe 15-20min w zależności od temperatury twojego grilla.
- Plastry boczku upiecz w piekarniku lub na patelni na chrupko. Po ostudzeniu pokrój drobno.
- Cebulkę pokrój drobno.
- Po ostudzeniu, na każdą kolbę nałóż łyżką gotowy sos Ranch. Posyp kawałkami boczku, żółtym serem i cebulką.
Pozostały sos podaj na boku.
Można też użyć kukurydzę gotowaną w wodzie.