– efektowna a zarazem wyśmienita w smaku –
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Czas pieczenia:20-25 min
Skladniki:
2.5 płaskiej łyżeczki Sosu Wiejskiego RANCH w proszku
250 ml śmietany 12%
1 sałata lodowa
3 ugotowane na twardo jajka
500g mięsa kurczaka (upieczone, usmażone bądź z rożna)
6 plastrów boczku
400g pomidorków koktajlowych
1-2 pokrojone awokado
100g szklanki pokruszonego sera pleśniowego
(może też być inny biały twardy ser np. feta)
0.5 cebuli czerwonej
Wykonanie:
• Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki.
• Wymieszaj 250 ml śmietany z 2.5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH,
odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
• Jaja ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w ćwiartki.
• Boczek ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
• Piecz w piekarniku w temperaturze 200֯ C ok 20-25 min. aż będzie chrupiący.
• Odsącz tłuszczu i pokrój na 2 cm kawałki.
• Sałatę lodową poszatkuj w małą kostkę.
• Mięso kurczaka pokrój w plastry.
• Pomidorki przekrój na połówki.
• Awokado pokrój w kostkę.
• Cebulę pokrój w piórka.
• Wyłóż do dużej miski pokrojoną sałatę.
• Na sałacie poukładaj wszystkie składniki, jak na zdjęciu.
• Polej sałatkę sosem RANCH.
• Pozostały sos podaj na boku.