Skip to main content

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min

Skladniki:

2.5 płaskie łyżeczki Sosu Wiejskiego RANCH w proszku
250 ml śmietany 12%
1 sałata rzymska
½ cytryny na sok
200g prażonych migdałów, w płatkach lub posiekanych
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

• Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki.
• Wymieszaj 250 ml śmietany z 2.5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH,
odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
• Sałatę podziel na pojedyncze liście, każdy liść umyj i dobrze osusz.
• Przygotowane liście skrop sokiem z cytryny, polej oliwą i delikatnie ręcznie pomieszaj,
aby liście równo obtoczyć.
• Rozłóż liście sałaty na półmisku, polej Sosem Wiejskim Ranch i
posyp obficie prażonymi migdałami.
• Przypraw solą i pieprzem do smaku.