Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Skladniki:
2.5 płaskie łyżeczki Sosu Wiejskiego RANCH w proszku
250ml śmietany 12%
200g brokułów podzielonych na małe różyczki
200g zielonej fasoli pokrojonej na 1 cm kawałki
100g świeżego ogórka
1 czerwona papryka
1 średnia marchewka
100g fasoli sojowej z puszki
100g kukurydzy z puszki
100g pomidorków koktajlowych
50g mieszanki sałat, posiekanej na małe kawałki
1 łyżka prażonych nasion słonecznika
Wykonanie:
• Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki.
• Wymieszaj 250 ml śmietany z 2.5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH,
odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
• W średnim garnku zagotuj 4 szklanki wody.
• Dodaj brokuły i fasolkę szparagową i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę.
• Odcedź i przełóż do zimnej wody, aby zatrzymać gotowanie. Po ostudzeniu odcedź dobrze.
• Fasole sojowa i kukurydze opłucz i odcedź.
• Ogórek pokrój cienko
• Paprykę pokrój w 1cm kostkę
• Marchewkę pokrój w długie wiórki a pomidorki przekrój na pól.
• Do dużej miski wyłóż posiekana sałatę, na salacie poukładaj wszystkie warzywa:
blanszowane brokuły i fasole zieloną, fasolkę sojową, paprykę, kukurydzę, marchewkę,
pomidory i cienko pokrojony ogórek.
• Polej Sosem Wiejski Ranch.
• Udekoruj pestkami słonecznika.
• Wymieszaj tuz przed podaniem.
• Pozostały sos Ranch podaj na boku w sosjerce.