Skip to main content

Składniki:

500 ml    śmietany 12%             

5             płaskich łyżeczek Sosu Wiejskiego Ranch w proszku

               Asortyment świeżych warzyw (według upodobań i sezonowego dostępu)

               Przykładowo: marchewka, kalafior, pomidorki koktajlowe, ogórki, papryka              

               (wszystkie kolory), seler naciowy, brokuły, rzodkiewka.

Wykonanie:

  • Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki. Wymieszaj 500 ml śmietany z 5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH, odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
  • Wyłóż Sos Wiejski Ranch na salaterkę.
  • Poukładaj umyte i pokrojone warzywa w kolorowy wieniec wokół Sosu Ranch jak na zdjęciu.
  • Można tez podać jako indywidualne porcje. Użyj do tego małe szklaneczki. Wypełnij je do polowy sosem Ranch i wyłóż na sos pokrojone warzywa.