Składniki:
500 ml śmietany 12%
5 płaskich łyżeczek Sosu Wiejskiego Ranch w proszku
Asortyment świeżych warzyw (według upodobań i sezonowego dostępu)
Przykładowo: marchewka, kalafior, pomidorki koktajlowe, ogórki, papryka
(wszystkie kolory), seler naciowy, brokuły, rzodkiewka.
Wykonanie:
- Wstrząśnij opakowaniem Sosu Wiejskiego RANCH w proszku, aby przemieszać składniki. Wymieszaj 500 ml śmietany z 5 płaskimi łyżeczkami do herbaty Sosu Wiejskiego RANCH, odczekaj 5 min i zamieszaj ponownie (dobierz do smaku).
- Wyłóż Sos Wiejski Ranch na salaterkę.
- Poukładaj umyte i pokrojone warzywa w kolorowy wieniec wokół Sosu Ranch jak na zdjęciu.
- Można tez podać jako indywidualne porcje. Użyj do tego małe szklaneczki. Wypełnij je do polowy sosem Ranch i wyłóż na sos pokrojone warzywa.